SMURFIT KAPPA

Ontwerp je display

Smurfit Kappa is wereldspeler in recyclebare verpakkingen. We realiseerden een slimme 3D-displayconfigurator voor het ontwerpproces van displays.

Strategie en design
Development
Low code

De uitdaging

Displays zijn kartonnen presentatieboxen voor producten. Smurfit Kappa levert deze in 35 landen. Smurfit Kappa vroeg ons het ontwerpproces van de displays om te zetten naar een slimme tool, waardoor de service verbeterd en het proces efficiënter wordt ingestoken. We bouwden hierop een displayconfigurator waarin het volledige ontwerpproces is gedigitaliseerd en centraal wordt aangestuurd. Door de koppeling van inkoopdata aan de digitale producten, blijven partijen ook na de final-versie partijen smooth communiceren.

Drag en droppen maar

De studio importeert 3D-modellen in de configurator die worden ontworpen in een modelleerprogramma Artios CAD 3D. In de configurator kan de studio de modellen ombouwen en verrijken door het uploaden van platte afbeeldingen op het 3D-model. Deze producten worden vervolgens in de configurator geplaatst en uitgelezen met three.js techniek. In de tool zijn alle configureer-componenten drag and drop-based, waardoor de tool intuïtief en eenvoudig te gebruiken is. Onze toepassing van three.js en het PhysicsJS algoritme maakt werken in 3D weergaves enorm effectief in de tool.

Doordat de configurator cloud-based is, kunnen partijen vanuit diverse locaties aan hetzelfde product werken. Dat zorgt ervoor dat beide partijen (studio en brandmanager) continue betrokken blijven bij de invulling van de display.

Slimme co-packersmanual

Om de dialoog ook na het ontwerpproces te versoepelen en te continueren, is relevante data aan de digitale producten gekoppeld. Wanneer de final version in de configurator is gerealiseerd, kan de brandmanager direct de co-packers manual downloaden.
Dit was voorheen een langdurig en intensief handmatig-proces. Door de co-packers manual mee te nemen in de functionaliteit van de configurator, wordt de continuïteit van de dialoog tussen partijen gewaarborgd. Het digitale proces is gestroomlijnder en levert tegelijkertijd een tijdswinst op voor de studio en de klant van ten minste 30 procent.

Meer projecten

App

Randstad

Portal

Smurfit Kappa