SHELL

Veiligheid op één

Shell maakt gebruik van werkvergunningen om de veiligheid te waarborgen. In samenwerking met Shell en AECOM heeft Dockbite het proces van aanvragen tot het verstrekken van een werkvergunning geoptimaliseerd en gedigitaliseerd.

Development
Low code
Strategie en design

Safety first

Shell heeft veiligheid hoog in ‘t vaandel staan. Het is daarom van belang dat een werkvergunning is verstrekt voor het uitvoeren van de onderhoud werkzaamheden op een tankstation. Voor het aanvragen van een vergunning dient een formulier te worden ingevuld. Dit formulier bevat o.a. een risicoanalyse. Bij een middelmatig of hoog risico dient een TRA ingevuld te worden. Om de veiligheid te kunnen waarborgen wordt het werkvergunningenproces van Shell geoptimaliseerd, zodat fouten worden geminimaliseerd.

Altijd en overal toegang tot je werkvergunningen

Dockbite heeft het werkvergunningenproces van Shell vertaald naar een digitale oplossing, bestaande uit een portal en een app. Iedereen die betrokken is in het proces heeft toegang tot het systeem. Zowel de portal als de app zijn gekoppeld aan een intern ERP systeem, zodat alle relevante data direct kan worden ingelezen en weggeschreven.

Inloggen met een persoonlijke QR code

Om een werkvergunning aan te kunnen vragen dient er eerst ingelogd te worden in de app. Het inloggen kan alleen met een werknemerspas, de Shell safety passport. Werknemers die de veiligheidscursus met een voldoende hebben afgerond zijn in het bezit van een werknemerspas. De QR code op deze pas wordt tijdens het inloggen door de app gescand om de identiteit en bevoegdheid van de gebruiker te bevestigen. Zowel de pas als de app zijn gekoppeld aan het Shell safety passport systeem voor validatie van de QR code.

Complete inzage voor beheerders

Als manager houd je graag een oogje in het zeil. De nieuwe portal helpt daarbij. Eenmaal ingelogd, biedt de portal, met behulp van een dashboard, inzicht in de openstaande formulieren, werknemers en locaties. Daarnaast wordt in de portal het beheer van de app gefaciliteerd.

Meer projecten

Portal + App

DZB

Configurator + Portal + App

GewoonGers