Anexo

Asset registratie

Anexo draagt bij aan een betrouwbare en duurzame energievoorziening door heel Nederland.

Strategie en design
Development
Low code

De uitdaging

Anexo vroeg ons om hun mutatiedata en planning te digitaliseren. Het doel daarvan is niet alleen het realiseren van tijdswinst en het verhogen van de kwaliteit. Het is ook van belang voor de geografische schaalbaarheid van Anexo.

De oplossing

We ontwikkelden een app waarin de meetformulieren en certificeringen van meetinrichtingen door de monteur worden ingevoerd via een portable device. Deze mutatiedata is direct gekoppeld aan het interne meetbeheersysteem.

Van data naar input

De mutatiedata wordt ingezet in het nieuwe Anexo-planboard, deels gebaseerd op artificial intelligence. In de nabije toekomst zullen ingeplande opdrachten, locaties, competenties, aanwijzingen en installatietijd worden vertaald naar berekeningen voor een slim planningsadvies met behulp van een genetisch algoritme.

Voorspellen van de beste match

Wanneer de werkvoorbereider inlogt op zijn planboard en een nieuwe klus aanmeldt, doet het planboard zelf een suggestie naar reistijd, capaciteit en werktijd van de monteurs. Hiermee wordt op een intuïtieve wijze de beste match gevonden, waardoor de monteurs zich volledig kunnen richten op hun werkzaamheden die van belang zijn om de klant zo goed en adequaat mogelijk te helpen.

Het resultaat

De App voor de monteurs in combinatie met het planboard biedt voor deze complexe processen een digitale transformatie die op termijn Anexo breed ingezet kan worden. En het draagt bij aan de kwaliteit en veiligheid die Anexo bij de dagelijkse werkzaamheden hoog in het vaandel heeft staan.

Meer projecten

App

Randstad

Portal

Smurfit Kappa