De uitdaging

Randstad heeft een toonaangevende rol in de arbeidsmarkt. Ze begeleiden al meer dan 58 jaar, wereldwijd, werknemers in hun loopbaan. De wereld van werk verandert enorm snel en Randstad speelt daarop in met hun ‘tech & touch’ strategie. Het personaliseren van de experience is daarbij het belangrijkste uitgangspunt. Aan Dockbite is gevraagd om te helpen die toekomstige ervaring tot leven te brengen in een app.

Randstad en Dockbite werken samen aan de future experience

Een persoonlijke reis

Om tot een mooi product te komen heeft Dockbite samen met Randstad een design sprint doorlopen. In een aantal sessies hebben we inzichtelijk gemaakt welke type gebruikers zich onderscheiden en waar hun behoeften liggen. Hieruit zijn vier verschillende customer journey’s naar voren gekomen. Eén journey voor iedere type gebruiker.

Chatten met Randstad

Het vormen van je carrière is niet binnen één dag gedaan. Randstad neemt je mee en begeleidt je door deze reis. Op elk moment in je carrière weet Randstad wat je volgende stap moet zijn. Of dat nou een training, een coachgesprek of een nieuwe baan is. Een chatbot fungeert als  carrière coach en weet op welk moment hij moet overschakelen naar de intercedent omdat persoonlijk contact voor bepaalde situaties essentieel is.

Swipend naar je ideale baan

Vind gemakkelijk en snel een nieuwe baan. In de app bieden we je een overzicht van verschillende type beroepen in verschillende branches. Past het beroep bij je interesses? Swipe dan naar rechts, of like het door het een groen vinkje te geven. Spreekt het beroep je totaal niet aan? Geen probleem, swipe dan naar links. Op basis van je voorkeuren ontvang je een persoonlijke selectie vacatures. Wanneer start jij bij je nieuwe werkgever?

Het resultaat

Het tot leven brengen van de vier journeys in een prototype mede door slimme data oplossingen en simulaties bedacht door Dockbite. Het mooie van een prototype is dat je zonder operationele barrières een doorkijk kunt geven naar de toekomstige digitale transformatie binnen Randstad.