Het brein van Jasper: blijven investeren in talent

De afgelopen maanden waren voor Dockbite een constante marathon, maar wel één met een mooi resultaat. Nieuwe klanten monsterden aan en bestaande klanten bleven Dockbite trouw. Ik merk ook een lichte verschuiving in de opdrachten van innoverend naar slim digitaliseren. Waarbij een innovatief project de ROI vaak ongewis is, is er voor een digitaliseringsproject vaak wel een solide businesscase te maken. Dat hiervoor budgetten worden vrijgemaakt stemt mij optimistisch. Daardoor kunnen we ook blijven groeien en wil ik je graag voorstellen aan onze nieuwe ‘doorbijters’.

Yoran kwam in contact met Dockbite tijdens de Delftse Bedrijvendagen. Hij trok de stoute schoenen aan vroeg of hij als informatica student bij Dockbite zou mogen komen werken. Dit collegejaar is Yoran gestart met een minor applied data science. Zijn passie ligt in het bouwen van slimme producten waarbij data de hoofdrol speelt. ‘Echt gaaf om te zien dat de tools als Angular, Mongo die je tijdens je studie leert, in de praktijk ook echt gebruikt worden, waardoor ik echt een vliegende start had!’ Naast zijn studie en werk houdt Yoran van klimmen en gamen met vrienden.

Willem Hoogervorst heeft een afgeronde bachelor technische bestuurskunde in Delft behaald en werkt sinds februari fulltime bij Dockbite. Sinds kort werkt Willem weer parttime, want hij is net gestart met een master statistical science. Hoewel Willem nu in het mooie Delfshaven woont, leerde hij Dockbite kennen van de verhalen van Dockbiter en toenmalig huisgenoot Marc Stam. Hij vertelde over het leuke team, de uitdagende opdrachten en de goede werksfeer. ‘En ik heb zelf mogen ervaren, dat daar geen woord van gelogen is!’ Willem is een autodidact en bouwde voor zijn afstudeerscriptie in Python een webscraper met tweets & locaties om zo woon- werkverkeer in kaart brengen. De afgelopen tijd heeft Willem gewerkt aan o.a. Hoek tot Helder, Novia Cura, ESD en Fegon. Allemaal ingewikkelde puzzels, ik hou wel van puzzelen!