MR. FILL

De slimme afvaloplossing voor smart cities

Fors besparen op afvalinzamelingskosten én zwerfafval flink terugdringen. Het kan, met de slimme afvalbakken van Mr. Fill. Om het digitale platform net zo innovatief te maken als de containers, werd de expertise van Dockbite ingeschakeld.

Strategy and design
Development
Data and AI

Wie is Mr. Fill?

De missie van Mr. Fill is even helder als bondig: geen zwerfafval, minder CO2 en minder kosten. Dat maakt het bedrijf waar met een slimme zelfpersende afvalbak op zonne-energie, een slimme ondergrondse pers én een slimme sensor. Alle producten communiceren met de Smart City Manager, een platform voor elke smart city ter wereld. Al in zo’n dertig landen kun je de slimme afvalbakken van Mr. Fill op straat dan ook tegenkomen.

De ontwerpvraag

Mr. Fill werkt momenteel met hun eigen Smart City Manager, maar deze is toe aan vernieuwing. Bovendien vraagt het platform om een nieuw soort flexibiliteit, omdat niet alle gebruikers dezelfde wensen hebben.

Dockbite is het project gestart met een tweedaagse designsprint. Tijdens deze sprint hebben we de visie van Mr. Fill voor dit project vertaald naar de ontwerpvraag: Hoe kunnen we het rendement van Mr. Fill-bakken beter inzichtelijk maken in de portal, zodat deze voldoet aan de wensen van de klanten/gemeenten? We spraken ook met eindgebruikers (klanten) om hun specifieke behoeften in kaart te brengen en hebben een (mogelijk) toekomstige Smart City Manager gevalideerd. We konden de designprint afsluiten met een helder toekomstplan voor de portal.

The Solution

Dockbite heeft een nieuwe Smart City Manager ontworpen, die beter aansluit op de wensen van de klanten van Mr. Fill. We breiden de portal in meerdere stappen uit.

  1. Portal V1 (MVP): registratie en statusweergave van containers. Dit resulteert in beter inzicht en minimaliseert de downtime van de containers.
  2. Koppeling van protocollen.
  3. Portal V2: toevoeging van rapoortagemogelijkheden, meertaligheid, geavanceerd gebruikersbeheer en exportmogelijkheden naar Excel. Dit biedt de klant diepgaande inzichten en kostenbesparingen.
  4. Porta V3A: ondersteuning voor verschillende soorten containers met hun unieke kenmerken en hardware, alsook de mogelijkheid om de elektronica van containers op afstand te updaten.

De toekomst

De ontwikkeling van de Smart City Manager is volop in beweging. We werken aan een verdere verbetering van portal V3:

  • Portal V3B: introductie van een publieke API, zodat derde partijen kunnen integreren, uitbreiding van software-updates op afstand voor andere containermodellen en een mogelijke overstap naar een IoT-cloud.
  • Portal V4: integratie van de huidige app voor afvalinzamelaars met de nieuwe versie van de Smart City Manager.

Zo helpt Dockbite Mr. Fill in hun reis naar een schonere en slimmere wereld!

More projects

Portal

AenC

Portal

Smurfit Kappa