Design Sprints, nu ook digitaal!

Steeds meer klanten maken kennis met onze design sprints. Deze workshops bestaan soms uit een halve dag maar vaak is het twee tot drie dagen hard werken om tot een oplossing te komen. 

Design sprints zijn ooit bedacht binnen Google Ventures, het investeringsbedrijf in kansrijke start- en scale ups van moeder Alphabet. De design sprint is gebaseerd op design thinking. Voordat het team overgaat tot het ontwikkelen van een nieuw product, helpt de design sprint bij het inzichtelijk maken van de doelen, het valideren van aannames en het definiëren van oplossingen. 

Dockbite helpt je onder de huid van je eindgebruikers te kruipen, keuzes te maken en oplossingen te verzinnen waar je anders nooit aan had gedacht. Na de design sprint loop je naar buiten met een testklaar eindproduct voor je klant. 

Onze laatste fysieke design sprint was op 9 en 10 maart in het AMS institute met PostNL. We gingen aan de slag met een multidisciplinair team om te achterhalen hoe we congestie kunnen meten. In Jip & Janneke taal: congestie betekent een combinatie van opstopping en overlast. Om in het brein van de eindgebruikers te kruipen, reden we mee met de pakketbezorgers en interviewden we bewoners van de binnenstad. Daarnaast onderzochten we welke interne en externe databronnen er beschikbaar zijn. Nadat we de definitie van congestie hadden bepaald zijn we tijdens lightning talks geïnspireerd. Daarna tijdens het ideation proces ideeën samengevoegd en uitgewerkt tot prototypes. Welke vervolgens gepresenteerd worden aan beleidsmakers, wetenschappelijke en andere logistieke bedrijven.

De afgelopen tijd hebben we digitale design sprints opgezet voor o.a. Mr. Fill en Mediq. Een mooi moment om te zien of dit werkt voor onze klanten. Dit proces ging eigenlijk veel beter dan verwacht en alle deelnemers waren dan ook erg enthousiast. Iedereen kon meedoen via Google Hangouts en Google Slides. Daarnaast gebruikten we ook de Theydo app om tot het beste resultaat te komen. 

Ook een digitale design sprint opzetten? Neem contact met ons op!