Het brein van Jasper: anderhalve kans

Bij Dockbite weten we hoe het is om wendbaar te zijn en snel te kunnen aanpassen. Mede dankzij onze agile manier van werken. Maar toch verraste het coronavirus mij en het team in eerste instantie ook. Er waren veel mooie nieuwe ontwikkelingen aan de gang: we zaten in een groeispurt met veel extra werk en hadden nieuwe collega’s in de pijplijn. Ik maakte me even zorgen over hoe onze business aangetast zou worden. Maar gelukkig is onze business digitaal en heb ik creatieve mensen om mij heen.

Het leek mij goed om zoveel mogelijk van onze kantoor routines erin te houden. Zodat we elkaar toch even elke dag zien en kunnen horen hoe het met iedereen gaat. Via Google Meet starten we daarom met het hele team dagelijks om 9 uur met een kop koffie. En op de vrijdagmiddag sturen we iedereen een borrelpakket voor een virtuele vrijmibo. Een goede sfeer op kantoor vinden we allemaal erg belangrijk en daarom doen we er veel aan om dit gevoel vast te houden.

Sommige klanten zie ik gelukkig nog persoonlijk, maar dan wel met anderhalve meter afstand. Onze developers werken onverminderd hard door om mooie, nieuwe digitale producten op te leveren. Deze ontwikkelingen hebben mij als ondernemer nieuwe inzichten gegeven waardoor ik vooral kansen zie. Juist nu kun je kosten besparen door je processen slimmer te maken en te digitaliseren. Maar er is ook ruimte voor innovatie: wat voor slimme digitale oplossingen kunnen wij als Dockbite verzinnen voor de anderhalve meter economie? Ik vertrouw erop dat wij dit kunnen.